Ο ληστής με το …εσώρουχο: Έτσι τον έπιασαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας

Το τατουάζ σε σχήμα ρόμβου τμήμα του οποίου διακρίνεται στον ελάχιστα ακάλυπτο σβέρκο του, τα χαρακτηριστικά της μηχανής μεγάλου κυβισμού την οποία χρησιμοποίησε σε συνδυασμό με την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού έδωσαν σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου τη «μαγιά» να δουλέψουν την υπόθεση και να φθάσουν μέσα σε μια εβδομάδα στην σύλληψη του ληστή με τα μαύρα, ο οποίος είχε εισβάλλει με το μαχαίρι ανά χείρας σε μίνι-μάρκετ στην περιοχή του Γιόφυρου, αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 720 ευρώ.

Ο 25χρονος, ο οποίος φέρει το όνομα σπουδαίου αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου, κατάγεται από χωριό της Μεσσαράς αλλά διαμένει στην περιοχή της Αλικαρνασσού. Μαρτυρίες περιγράφουν ότι εισέβαλε στο μίνι-μάρκετ και με νευρώδεις κινήσεις απαίτησε τα χρήματα από το ταμείο.

Φοράει μαύρα ρούχα και αθλητικά παπούτσια ενώ έχει καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με …εσώρουχο! Κινείται πάνω-κάτω και φωνάζει: «Τα λεφτά θέλω. Γρήγορα. Μπαμ-μπάμ» απαιτεί με ύφος απειλητικό. Κρατά το μαχαίρι με υψωμένο χέρι από τη λαβή με κατεύθυνση προς το έδαφος. Δείχνει έτοιμος να το καρφώσει αν χρειαστεί.

Επιβιβάζεται σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πορτοκαλί χρώματος, και διαφεύγει από δρόμο πίσω από το μίνι-μάρκετ.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας που αναλαμβάνουν τις έρευνες της υπόθεσης επεξεργάζονται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος αλλά και από παρακείμενες επιχειρήσεις. Τα στοιχεία που αντλούν από την επεξεργασία του υλικού σε συνδυασμό με κάποιες κρίσιμες πληροφορίες που συλλέγουν οδηγούν τα βήματα τους μέχρι την Μεσσαρά.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι το άτομο που θεωρούν βασικό ύποπτο διαμένει στο χωριό καταγωγής του. Διαπιστώνεται όμως πολύ γρήγορα ότι αυτά ίσχυαν στο παρελθόν. Πλέον ο 25χρονος διέμενε στην περιοχή της Αλικαρνασσού. Αστυνομικοί της υπηρεσίας παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις του μέχρι να βεβαιωθούν ότι είναι το πρόσωπο που αναζητούν.

Θεωρούν ότι ο νεαρός που έχουν θέσει υπό παρακολούθηση είναι ο ληστής του μίνι-μάρκετ. Ταιριάζουν οι σωματότυποι, έχει ιδιαίτερο τατουάζ στο σβέρκο, κυκλοφορεί ωστόσο με αυτοκίνητο. Στην πορεία διαπιστώνεται ότι η πορτοκαλί μηχανή μεγάλου κυβισμού παρέμενε σκοπίμως παρκαρισμένη στην αυλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος δεν τη χρησιμοποίησε μετά τη ληστεία. Προχθές το πρωί αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε καν αντέδρασε. Αφέθηκε στη μοίρα του, ομολογώντας τη διάπραξη της ληστείας. Φέρεται μάλιστα να είχε στην κατοχή του το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που είχε αποσπάσει.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι, αστυνομικοί βρήκαν αρκετά πειστήρια που συνδέουν το νεαρό με τον ληστή του μίνι-μάρκετ. Οι αναρτήσεις του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook πριν και μετά τη ληστεία δείχνουν ένα νέο ντρέντι, με αρκετούς φίλους και εξορμήσεις.